Основачите и сопственици на Gulf Oil донираа милион денари за семејството на Емилија Динева

Основачите и сопственици на компанијата Gulf Oil во Македонија, семејството Стајиќ,  донираа  милион денари за семејството на трагично починатата Емилија Динева, чии органи беа донирани за да се спасат три други животи.

Ноќеска беше направена првата успешна трансплантација на срце и беше спасен овечки живот, благодарејќи  пред се на семејството на Емилија Динева кои се согласија нејзините органи да бидат донирани на тројца кои имаа потреба од срце и бубрези.

„Нашето семејство изразува длабоко сочувство до семејството Диневи и воедно им изразува огромна благодарност за хуманиот гест кој им овозможи на 3ца да ги продолжат своите животи. Можеме само да замислиме низ што поминуваат и се надеваме дека барем малку можеме да им помогнеме. Треба да се горди.“ – велат од семејството Стајиќ.

притисни ентер