Општина Струмица се претстави на Меѓународниот саем за туризам во Софија

Општина Струмица успешно се претстави на Меѓународниот саем за туризам што се одржа од 13 до 15 овој месец во Софија, Република Бугарија, оцени градоначалникот на Струмица, Коста Јаневски.

– Струмица и Струмичкиот карневал беа претставени пред многубројните посетители на саемот, а бугарските посетители уште еднаш потврдија дека Струмица е исклучително интересна и атрактивна дестинација за нив, додава градоначалникот Јаневски.

Информира дека во рамки на посетата на Софија, остварил средба со министерската за туризам на Република Бугарија, Николина Ангелкова и со претставници од повеќе бугарски и грчки општини кои го посетиле штандот на Струмица. Исклучителен интерес за соработка со струмичките хотели и за посета на Струмичкиот карневал изразил и претседателот на Здружението на туристички агенции на Турција, Орхан Чеби.

-Целта на саемската промоција на Струмица беше промоција на Брендот Струмица, Струмичкиот карневал и туристичката понуда на струмичките хотели кои имаа одлична можност за воспоставување на контакти со балканските туроператори, рече Јаневски.

Инаку, учеството на Меѓународниот саем за туризам „Holiday&Spa Expo” се реализира во рамки на спроведувањето на проектот „Промоција на туризмот и културата", финансиран од Европската Унија преку Интеррег-ИПА Програмата за прекугранична соработка со Република Грција 2014 – 2020 година./МИА

притисни ентер