Обама: Во ниеден случај не размислуваме за копнена интервенција (видео)

Претседателот на САД пред неколку мигови изјави дека сеуште не е дадена конечна одлука за интервенција во Сирија, но интензивно се дискутира на тоа прашање и се разгледуваат многу опции.

“Сеуште дискутираме на таа тема, се консултираме и со сојузниците и во едно сме скоро сите сложни, дека нема да има копнена интервенција која би траела долг период.“ - изјави Барак Обама

“Сакаме да му кажеме на светот дека не смее било која нација да си “игра“ со хемиско оружје и затоа мораме што побрзо да превземеме драстични мерки.“ - Извор CNN.

притисни ентер