МЗ: Македонија една од земјите кои ќе спроведуваат два значајни меѓународни проекта за борба против коронавирусот

Нови 24 случаи со коронавирус во изминатото денонокие, со што вкупниот број до денеска напладне достигна 201 лице..

Од новодијагностицираните 15 се од Скопје, четворица се од Куманово, двајца од Дебар и по еден од Охрид, Штип и Тетово .

69 годишен маж од Тетово кој бил лекуван во Центарот за рехабилитација во Скопје е позитивен на корона вирусот ..Ова е прв случај во Тетово но сега постои опасност од евентуално нови инфирцирани

Повеќе детали има Јана Јосифовска.

притисни ентер