Канал 5 Телевизија - Мобилна верзија
МЕНИ
ПОЧЕТНА ВЕСТИ СПОРТ ПРОГРАМА ПРОГРАМА 5 + ЕМИСИИ СЕРИИ КОНТАКТ

ПРЕГЛЕД НА НОВОСТИ

четврток, 12 јануари 2017 во 10:24
img

Комисија на американскиот Сенат го подржа членството на Црна Гора во НАТО
Комисијата за надворешни работи на американскиот Сенат синоќа усвои резолуција со која се поддржува членството на Црна Гора во НАТО.

Ова е втора ваква резолуција поддржана од сенатската комисија за надворешни работи, по онаа од минатата година.

Претседателот на комисијата, републиканскиот сенатор Боб Коркер, по гласањето, изрази задоволство што ова сенатско тело повторно ги поддржа аспирациите на Црна Гора за членство на НАТО и изрази надеж дека овој пат резолуцијата ќе биде одобрена и од Сенатот.

Согласно американското законодавство, договорите за прием на нови членки во нато треба да бидат поддржани од најмалку две третини од членовите на сенатот.

КАТЕГОРИИ НА ВЕСТИ

КАНАЛ 5 Мобилна Верзија

Добредојдовте на веб страната на Канал 5 Телевизија, оптимизирана за приказ на мобилните уреди или Вашите таблет персонални компјутери.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Контактирајте не и дознајте ги информациите кои ви се потребни.

СТАНДАРДНА ВЕРЗИЈА