Колкава е наплатата на заостанатите долгови?

Возила што се продаваат за 45 илјади евра не може многумина ниту да сонуваат, а особено не граѓаните кои имаат проблем со наплата на долговите од извршители.

Колкави се сумите кои ги должат и зошто граѓаните кои се јавуваат во Канал 5 велат дека добиле опомена од извршител за само една или две неплатени сметки.

На оваа тема во Дневникот Елена Ивановска Мукоска разговараше со Зоран Петревски претседател на Комората на извршители.

Дали има такви случаи во праксата на извршителите и дали има зголемена акција од извршителите во овој период ?

-Напротив, не знам зошто имате таков впечаток, тенденцијата е токму обратна. Како годината , така и во изминатите две години имаме се помал број на предмети за извршување, истакна Зоран Петревски претседател на Комората на извршители.

Целиот разговор погледнете го во видеото.

притисни ентер