Ирскиот премиер за време на пандемијата , се враќа на својата лекарска професија

Ирскиот премиер Лео Варадкар, кој по професија е лекар, повторно ја земал лиценцата за медицинска пракса 

Тој ќе работи една смена неделно за време на епидемијата на коронавирусот, соопшти денеска портпаролот на кабинетот.

Варадкар работел како доктор седум години пред да ја напушти професијата и да влезе во политика кога во 2013 година бил избришан од медицинскиот регистар.

притисни ентер