Има само 17 години, а веќе зборува на 23 јазика

Тимоти Донер има само 17 години, а веќе зборува на 23 јазика.
 Запишан е на летната школа за универзитетски студенти , и за само 4 дена го научи арапското писмо , за една недела веќе почна и течно да чита на арапски. 
Го научи и тешкиот хебрејски , што го предизвика да го научи и арапскиот.

Хипер полиглотот Донер денеска зборува и на руски, италијански, персиски, турски, шпански, француски, индонезиски, мандарински кинески, курдски, српско хрватски, холандски, германски и хинду и уште неколку јазици од Азија .

Луѓето како Донер ,лингвистите ги нарекуваат хипер – полиглоти, сите имаат идентична способност , можат многу брзо да научат нов јазик.
притисни ентер