ИД подготвува нови терористички напади во Европа

Терористите од “Исламска држава” подготвуваат нови терористички напади во Европа, пренесе CNN, повикувајќи се на извори од специјалните служби на САД.

Како што покажува пресретнати  електронски пораки  во последните месеци, терористите од “Исламска држава” се идентификувани неколку цели за напад во Европа. 

Вработените на антитерористичките единици на САД објавија дека иако терористите не успеале да извршат голем број напади, тие се карактеризираат се упорни и флексибилни во случај на неуспех на нивните планови.

„Постојат индикации дека тие патуваат низ Европа и се надеваат да остварат нови напади”, соопшти анонимен соговорник на каналот.
притисни ентер