И Петров со иницијатива до Уставниот суд

Тодор Петров ја чека одлуката на Уставниот суд по неговата иницијатива за оценување на уставноста на новиот закон за специјално обвинителство.

 Ја поднел пред повеќе од две недели, за Канал 5 вели нема намера да ја повлече и покрај дадената заклетва на јавниоте обинители на новото специјално јавно обвинителство на Катица Јанева.

Томе Тодоровски иста ваква иницијатива поднесе но по комплетирањето на тимот на Јанева, ја повлече. Според Тодоровски, ваквата негова одлука „е во интерес на граѓаните и во интерес на Република Македонија“.

притисни ентер