ФИТР ќе ги презентира резултатите од јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој

 Фондот за иновации и технолошки развој денеска ќе ги презентира резултатите од јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој и дел од завршената анализа на работењето на компаниите корисници на средства на Фондот.

Јавниот повик, кој е  наменет за финансиска поддршка за технолошки развој на претпријатија и приватни здравствени установи (ПЗУ), беше објавен пред кризата, поради што ФИТР донесе одлука да им овозможи на апликантите да ги прилагодат доставените инвестициски планови со цел средствата да се наменат за економско заздравување на домашните компании. 

притисни ентер