Филип Петровски и Петар Колев во „Само вистина“

Вечерва во „Само вистина“ гости беа Филип Петровски и Петар Колев.

Баш заради неколкуте часа дадени како комропис за претстојниот празник се вознемирувам, бидејќи може токму за тоа време да има масовно концентрирање на луѓе, рече Петров. Одлуката на владата е отстапување од препораките на здравствената комисија, но секој што се грижи за здравјето ќе води ред, рече Петровски.

Нема парламент, а се носат уредби со законска сила и кој ќе го контролира СДСМ за грешните политики, праша Петров. Ако опозицијата тврди дека ќе победи нема зошто час поскоро да не оди на избори за да ја развласти СДСМ,  рече Петровски.

Едните пуштаат 4 снимени разговори за едниот лидер, утредента другиве сразмерно возвраќаат, а трагикомично е и тоа што Мицкоски можел да вежба во партиската теретана, рече Петровски. Општеството трпи благодарение на затворениот систем што се репродуцира, а политичките разговори не треба да се водат преку рекетари, рече Петров.

Погледнете ја целосно вечерашната емисија „Само вистина“ овде.

притисни ентер