Зевзекманија

Емисија за топење на наталоженото општествено сало. Хумор, сатира, цинизам, забава, пародичен поглед на нашата убава Македонија. 

Бразди

Од орање до сеидба, од садење до берба, од нива до трпеза го следиме макeдoнскиот аграр.

Сите новитети, стручни совети, искуства и информации поврзани со македонското земјоделство - ...

ОТВОРЕНА ПРОГРАМА на Канал 5

Најпознатите водителски имиња од контактните програми во Македонија, оваа сезона, во рамките на ОТВОРЕНАТА ПРОГРАМА на Канал 5, секој работен ден од 7 до 14 часот, со здружени сили, Ве „напаѓаат“ со неодоливи содржини. Студијата на телевизијата се от ...

Ѕвездите на Гранд

Оваа сабота во 19:30

Во тек е 12-та сезона од најгледаното музичко шоу во регионот чија цел е од најквалитетните таленти во поранешна Југославија да создаде вистински музички ѕвезди... Ана Бекута, Марија Шерифовиќ, Јелена Карлеуша, Вик ...

Никогаш не е доцна

Во тек е третата сезона од најемотивното музичко шоу на Балканот кое ги спојува музичките таленти од цел регион, кои имаат над 45 години. Освен натпреварувачкиот карактер, шоуто „Никогаш не е доцна“ испраќа и силни пораки за животот, и им овозможува ...

Некои нови клинци

Во понеделник 21:30

Шоуто на ѕвездичките во кое минатата година триумфираше нашата земја преку првопласираната Благица Ѕунѕуровска, оваа сезона ќе понуди уште поквалитетни кандидати, вклучително и од Македонија. Најмалку еден македонск ...

Еден на Еден

Оваа недела ве очекува уште едно одлично издание на ЕДЕН НА ЕДЕН.

 Гледајте не во недела во 18.50.


...

ФРОНТ

Во овој клучен период за Македонија, кога се решаваат многу важни прашања за нашата земја, сакаме заедно со Вас, да бидеме совеста на власта и опозицијата и будно да бдееме над целокупната ситуација. Затоа, од понеденик до петок, веднаш после вестите ...