Денеска гостин во „Само вистина“ гостин ќе биде eпидемиологот доктор Драган Даниловски

Како нашиот здравствен систем го преживува „ударот“ на корона вирусот?

Дами и господа, повеќе или помалку навикнати на „корона-изолацијата“, вечерва во Само Вистина уште една ексклузивна здравствена едукација од првите на браникот на епидемијата и вечерва како вирусот да остане „подалеку“ од нашето здравје, ќе ни говори епидемиологот доктор Драган Даниловски.

Како нашиот здравствен систем го преживува „ударот“ на корона вирусот?

Заштитени ли се доволно здравствените работници?

Станува ли нашата помлада попуација „мета“ на заразата?

Дали тестирањето е клучно за да се спречи „огнот“?

Дали пикот на вирусот ќе биде на крај од месецов?

Што предвидуваат докторите, што ќе се случи доколку мерките за борба против вирусот се „олабават“?

Со „Шведски“ или „Кинески“ модел ќе се избориме против новото зло, вечерва во Само Вистина, со Д-р Драган Даниловски, само на Канал 5 Телевизија.

притисни ентер