Последни вести

Најважни вести

Нови 78 заразени, петмина починати и 172 оздравени во последните 24 часа

Игор Манасиевски е пред градската болница „8ми септември“ која што стана најголем Ков...

Затворените граници спас за домашниот туризам

Македонските туристички работници очекуваат зголемен број посетители во домашните капацитети како...

„Само Вистина" со Солза Грчева и Петар Колев

Системска промена за борба со корупцијата и ако народот не е задоволен со собирање 20000 потписи ...

Истражување во Шпанија: Групен  имунитет од Ковид-19 не може да се постигне

Истражување во Шпанија: Групен имунитет од Ковид-19 не може да се постигне

Студијата објавена во медицинското списание  покажа дека 95% од населението во Шпанија остануваат подложни на коронавирусот. Групен имунитет се постигнува кога доволен дел од населението односно околу 60%, е заразен со вирус...

Се вжештува атмосферата на терен во пресрет на 15-ти јули

Се вжештува атмосферата на терен во пресрет на 15-ти јули

Покрај секојдневните објавувања на т.н бомби, прозивки и обвинувања за криминали, изборната кампања продолжува традиционално и со уништување на партиските рекламни материјали. Мета на вандализам беа билбордот и партиските плакати...

Во Франција претепан возач затоа што не дозволил влегување без маска во автобусот

Во Франција претепан возач затоа што не дозволил влегување без маска во автобусот

Возач на автобус во местото Бајон на југозападот од Франција е претепан затоа што не дозволил влегување на патници кои не носеле маска во автобусот. Докторите соопштиле дека возачот е  сместен во болница и дека е на апара...

Колку се веродостојни анкетите кои што ги предвидуваат изборните резултати?

Колку се веродостојни анкетите кои што ги предвидуваат изборните резултати?

Имено партијата ВМРО-ДПМНЕ лиферуваше до сите медиуми анкета изработена од американската агенција Мек Лафлин & Асосиејтс Анкети, а по порталите се појавија дел о д прашањата на агенцијата Брима Галуп. Двете анкет...

МОН подготви концепт за далечинско учење од септември, предлози и сугестии до петок

МОН подготви концепт за далечинско учење од септември, предлози и сугестии до петок

 Изработката на документот е иницирана од промените во начинот на реализација на воспитно-образовниот процес на глобално ниво поради пандемијата предизвикана од појавата и ширењето на вирусот КОВИД-19. – Концепцијат...

Останете информирани Следете не на социjалните медиуми Facebook Twitter Instagram Youtube