Последни вести

Најважни вести

Случајот „Рекет“ непресушен извор на лажни вести и дезинформации

Вака гласи насловот на статијата на српскиот портал Курир која беше објавена вчера, а во која се ...

Армијата го празнува 27-от роденден

Свеченоста се одржа во Армискиот центар за обука на вода во Охрид, а со пригоден говор се обратиј...

Ексклузивно - Канал 5 вести од иднината - козерија

Проследете ги најновите вести од републиката. 6 Мај 2024 год. На вчерашните парламентарни и...

Случајот „Рекет“ не излегува од реториката на партиите

Меѓусебните обвинувања за штитење и инволвираност во криминал ги намалуваат шансите дека двете страни ќе седнат на заедничката маса и ќе постигнат договор за прашања важни за евроинтеграциите. Дали е можна обнова на политичкио...

Скопје може да очекува двојно повеќе жешки денови до 2065 година

Група на климатски научници и аналитичари во својата анализа „Climate Impact Lab“ алармираат на екстремно високите температури кои му се закануваат на човештвото во следните децении и дека ефектите од климатските пром...

Нов патент за паметен телефон на преклопување

За разлика од уредот кој треба да почне да се продава за еден месец, новиот уред ќе има преклопување на две места и трансформирањето од паметен телефон во таблет ќе биде уште поспектакуларно. Актуелната генерација на прекл...

Димитров: „Рекет" мора да биде дополнителен мотив во борбата за правда

-Тоа што криминалот сака да го дискредитира својот гонител не треба да не чуди. Зачудува до бес што некој изгледа дозволил жедта за правда да биде искористена за да се згасне жедта за пари. Можното соучесништво на обвинител од ов...

Фото: Ова дете е вистински бурек мајстор

Новак Стевановиќ ја демонстрираше својата вештина за правење бурек пред посетителите на манифестацијата „Денови на бурекот“  во Ниш,тој во живо докажа дека е најмладиот бурекчија  во Србија. Малиот Новак ...

Останете информирани Следете не на социjалните медиуми