ТАРАНЕНИК

Потребни состојки :  околу 300 гр. домашни јувки, 150 гр. тарана, 10 лажици мешавина од...

ПИЛЕШКО СОТЕ

Потребни состојки:  1 кг. пилешки стек, 500 гр. печурки, 500 мл. хопла, малку маслиново...

КРУШЕВСКА ПИТА

Потребни состојки: 800 гр. брашно, 150 мл.масло, млака вода по потреба, 2 лажички сол, 1 лаж...

РУЛЕТ ТАВА

Потребни состојки: 500 гр. свинско месо, 500 гр. пилешко месо, 500 гр. телешко месо, 300 гр....