ТАРАНЕНИК

Потребни состојки :  околу 300 гр. домашни јувки, 150 гр. тарана, 10 лажици мешавина од...

ГАЛИЧКИ КОМАД

Потребни состојки :  1 кг. брашно, малку сол, малку шеќер, малку масло, малку квасец, м...

ПИЛЕШКО ФАХИТАС

Потребни состојки :  3 парчиња пилешки стек, неколку пченкарни тортилји, 2 зелени пипер...