БАЈАДЕРА

Потребни состојки :  500 гр. бисквити, 1 коцка маргарин, 500 гр. шеќер, 100 м...

ШЕЌЕР ПАРЕ

Потребни состојки:  250 гр. путер, 3 јајца, 500 гр.брашно, 450 гр. шеќер и 300 мл....

ПИЈАН КРАП

Потребни состојки: 1 свеж крап, 5 компири, 200 мл. сок од портокал, 250 мл. бело вино, 3 лим...