БАЈАДЕРА

Потребни состојки :  500 гр. бисквити, 1 коцка маргарин, 500 гр. шеќер, 100 м...

ТРИЛЕЌЕ

Потребни состојки :  6 јајца, 250 гр. шеќер, 300 гр. брашно, 1 пакетче пециво, 1 л...

МАНТИИ

Потребни состојки:  350 гр. брашно, 1 квасец, 1 пециво, 3 јајца, 200 гр. сирење, малку ...