АВМУ доделува финансиска помош на медиумите, здравството и полицијата

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги одлучи да додели финансиска помош – донација за справување со последиците од коронавирусот во вкупен износ од 1,7 милиони евра…

Најголем дел од нив, се намените за помош на медиумите, кои се меѓу најпогодени од кризата, а дел се за здравството и полицијата..

Директорот на Агенцијата , Зоран Трајчевски го објасни планот.   

притисни ентер