6-годишно девојче кое беше уапсено во САД, раскажа детали за приведувањето

Полицијата во Орландо уапси шестгодишно девојче минатиот септември. Сега, таа и нејзиното семејство раскажаа детали во интервју за весникот „Орландо Сентинел“.

Каја Роле, прваче во основно училиште, удрила тројца вработени во училиштето поради што и ставиле лисици на рацете.

На видеото не се гледа како вработените во училиштето се обидуваат да го запрат апсењето на шестгодишното девојче. Полицијата ја приведе и полицаецот додаде дека ако беше поголема, ќе носеше вистински лисици. Следниот ден, тужбата на семејството на девојчето беше отфрлена.

Нејзината баба Мералин Киркланд изјави дека се надева дека луѓето, откако ќе го видат записот, ќе го поддржат предлог-закон за изменување на законот според кој лицето кое се приведува мора да има најмалку 12 години.

притисни ентер