Редовно годишно собрание на МАНУ

МАНУ денеска напладне ќе одржи редовно годишно собрание

Македонската академија на науките и уметностите денеска напладне ќе одржи редовно годишно собрание на кое експозе ќе има претседателот на МАНУ, академик Љупчо Коцарев.

На редовното собрание се очекува МАНУ да го усвои извештајот за работата во 2019 година и да донесе Програма за работа и за финансиските планови на Академијата во 2020 година. /МИА

притисни ентер