Прв случај на коронавирус потврден во Хрватска

Станува збор за млад човек, кој се наоѓа во Клиниката за инфективни болести во Загреб, потврди премиерот на Хрватска Андреј Пленковиќ.

Пленковиќ наведува дека човекот е во добра состојба.

Министерот за здравство на Хрватска Вили Берош истакна дека заразениот е повратник од Италија каде прстојувал од 19 до 21 февруари.

„Покажува благи знаци на болеста и се надеваме дека така и ќе остане. Ќе се концентрираме на контактите кои ги остварил откако се вратил во Хрватска. Не очекуваме компликации“, истакна Вили Берош.

притисни ентер