Општина Ново Село ќе постави видео надзор на дивите депонии

Општина Ново Село од утре ќе почне да ги чисти сите диви депонии на територијата на општината, а откако ќе се исчистат ќе биде поставен видео надзор и комуналните редари постајано ќе бидат на терен, информираат од оваа единица на локалната самоуправ

Апелираат до граѓаните да не фрлат отпад на јавни површини, а сите прекршители на законот ќе бидат најстрого казнувани.

притисни ентер