Кина најави клинички испитувања на вакцината против коронавирусот за крајот на април

Најраната вакцина против коронавирусот, од кого починаа повеќе од 2.000 луѓе само во Кина, ќе биде однесена на клинички испитувања кон крајот на април, изјави денеска  потпретседателот на кинескиот институт за наука и технологија, Ксу Нанпинг.

Жоу Чи, заменик-генералниот секретар на кинеската академија на науките, им рече на новинарите дека иам препораки за компаниите кои продолжиле со работа и покрај епидемијата, треба да обезбедат соодветна вентилација и да одржуваат безбедно растојание меѓу работниците.

притисни ентер