Англија подготвена за бурата „Денис“

Голем број на летовите се откажани, во приправност е и војската, Британија пред доаѓањето на бурата „Денис“, која носи обилни врнежи од дожд и поплави во некој делови од земјата.

Во Англија на сила се 15 предупредувања од поплави, а се очекува бурата „Денис“ да донесе обилни врнежи од дожд, поплави и проблеми во сообраќајот во некој делови од земјата.

Војската е распоредена како помош во Јоркшир, како помош за локалното население пред ударите на бурата.  

притисни ентер