Заразените Американци со корона на крузерот нема да бидат вратени дома!

Американците заразен со коронавирусот на крузерот „"Dajmond princes" нема да бидат вратени со планираниот чартер лет во САД, изјавил официјален претставник на јапонската Влада.

Друг претставник на јапонската Влада на истата прес конференција истакнал дека овој пример на САД  можеби ќе го следат и другите земји и ќе бараат нивните државјани да бидат пренесени од крузерот пред завршувањето на карантинот на 19 февруари.

Пред изјавите на претставниците на јапонската Влада, Соединетите држави порачале дека ќе испратат авион во Јапонија за да ги преземе американските патници од крузерот „"Dajmond princes" кој е вкотвен близу брегот на Јокохама.  

притисни ентер