По седум години отворен главниот автопат во Сирија

Сириската војска со чистење на барикадите денеска го отвора главниот автопат во Сирија која ги поврзува двата најголеми града Дамаск и Алеп.

Според „Ројтерс“ кој се повикува на државните медиуми патот М5 по руско- сириската офанзива започната уште во декември минатата година, сега главниот автопат е под целосна контрола на сириската армија.

По цели седум години сириската армија успеала да воспостави  контрола над виталната сообраќајница.

притисни ентер