Новиот Aston Vantage не е најбрз , но затоа е прв во други нешта (ФОТО)

Aston Martin Vantage е подготвен да понуди најдобри особини кај спортските автомобили, и тоа со многу стил. Безгрешните перформанси на новиот модел одат еден чекор подалеку.

Aston Martin Vantage е магнетски привлечен од кој било агол да се гледа. Воланте се врати во историјата, па сега е избрана стандардната ознака Roadster. И со тоа просечноста завршува бидејќи сè друго е вонсериско, па дури и звукот на 4,0 твин-турбо V8 машината што доаѓа од Германија.

Силниот звук од 510 КС ќе ги вознемири сите љубители на спортски автомобили, а 685Nm обезбедуваат дека ќе останат залепени на седиштето. Помалку е важно што автомобилот има поголема маса. Сè уште е брз, и може да помине над 300 км/час.

Интересно е што, преклопниот покрив е виновен за дополнителните 60 кг, а за да се собере потребни се само 6,7 секунди. Да се подигне повторно, доволни се  6,8 секунди - побрзо од кој било друг на пазарот. И тоа со брзина од 50 км на час. Фасцинантна трансформација, а таква е и цената - 157.300 евра во Германија.

притисни ентер