Со новиот кампер на Мерцедес ќе може да се управува преку мобилен (ВИДЕО)

Најновиот модел од фабриката на Мерцедес е наменет за авантуристи кои сакаат трајна врска со нивниот автомобил.

Вештачката интелигенција овозможува да ги контролираме уредите во нашиот дом по телефон, а сè повеќе автомобили ги даваат овие придобивки.

Мерцедес Бенц претстави камперски модел наречен Марко Поло, кој може да се поврзе со мобилниот телефон на сопственикот. Во овој случај нема да може да се користи стандардниот интерфејс за контрола на возилото, кој е компатибилен со поновите модели или со апликацијата „ Mercedes Me “ што ги бележи сите важни податоци за возилото. Исто така, ќе може да се издаваат говорни команди, овозможени со напредниот MBUX систем. Командите може да се користат и кога сте далеку од градскиот метеж и вашиот дом.

Мобилниот телефон го контролира подигнувањето и спуштањето на мобилниот покрив на камперот. Компјутерскиот систем MBAC ја достигнува посакуваната температура на воздухот преку екранот на возилото или преку апликација. На ист начин се регулираат и внатрешното осветлување, звучниот систем и отворањето на подвижниот покрив. Преку апликацијата, секогаш може да се провери статусот на резервната батерија, залихите на свежа или количината на отпадна вода во возилото, пишува Automobile.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mädelswochenende! Kaum ist der neue MP im Haus ist er auch schon wieder weg. Alles wieder an seinem Platz einräumen, Fahrräder drauf und weg sind die beiden Mädels Richtung Mosel. Erste Eindrücke vom neuen Marco Polo. Der neue 300er Motor ist der Hammer. Beim Fahren hört man den Diesel nur noch leise schnurren. Die Kraftentfaltung 239 PS-Triebwerks ist der Hammer. In Verbindung mit der neuen 9-Gang-Automatik macht der Marco Polo mega Laune und setzt neue Maßstäbe. Absolut konkurrenzlos!!! #marcopolo #mercedesmarcopolo #mercedesmarcopolourlaub #mercedesmarcopolofan #camping #glamping #campervan #camperontour #campingbus #camperbus #dogcamping #camperdogs #campingdog #camperdogslife #campinghund #werbung #unbezahltewerbung #marcopoloactivity #mercedesvito #mercedesvitocamper #mercedesbenzvito #mercedesvitocampervan #mercedesvitovip#mosel#moselcamping #mädelsurlaub

A post shared by Mercedes Marco Polo Club (@mercedes.marco.polo.club) on

Сопствениците на овој кампер ќе можат да го стартуваат моторот со далечински управувач. Мобилниот телефон го известува сопственикот и за потенцијален дефект. Исто така, апликацијата помага и при изберот на најдобрата рута. За време на кампувањето, компјутерот препознава присуство на штетници и диви животни кои му се приближуваат на возилото.

Апликацијата им дава информации во секое време на сопствениците за нивото на горивото во резервоарот и притисокот во гумите.

Камперот може да прими најмногу пет лица. Цената на возилото сè уште не е објавена, но познато е дека спортската верзија со компјутер MBAC ќе биде достапна во Европа оваа пролет.

притисни ентер