Фолксваген во 2018 година продал 10,83 милиони возила

Германскиот автомобилски гигант Фолксваген денес пријави рекорда продажба за минатата година.

Во соопштението е наведено дека Фолксваген за текот на 2019 година испорачал 10,97 милиони возила. Во текот на претходната година продале 10,83 милиони возила.

Алијансата на јапонскиот Нисан и францускиот Рено и Тојота своите резултати од минатогодишната продажба ќе ги објават во наредните недели.

притисни ентер