Дали Рапид е Октавиа за сиромашни?

Втор пат во последните неколку месеци се појавуваат дизајнерски скици од новата генерација на Шкода Рапид.

Иако со лансирањето на моделот Сцала се очекуваше Шкода да ја угаси оваа лимузина, таа сепак ќе остане на пазарот, веројатно како попристапна верзија.

Многумина ја гледаат Шкода Рапид како евтина алтернатива за новата Октавиа, чија цена најверојатно ќе порасне во однос на генерацијата во заминување.

Освен тоа, поголем број европски произведувачи кои не се стремат кон премиум класата, како Пежо, Цитроен, Фиат имаат некој пристапни модели наменет за помалите пазари како Русија, Турција и Источна Европа.

Токму таму своето место може да го најде и новиот Рапид и да земе голем дел од колачот на моделите како што се Типо, 301...

Со оглед на скиците, јасно е дека Рапид има преземено бројни дизајнерски елементи од новата Сцала, пред се на предниот дел од возилото.

Новата Шкода Рапид би можела да дебитира до крајот на оваа година.

притисни ентер