Трамп воведува царини за Бразил и Аргентина

Американскиот претседател Доналд Трам рекол денес дека ќе ги обнови царините на увозен челик и алуминиум од Бразил и Аргентина.

-Бразил и Аргентина вршат голема девалвација на својата валута, што не е добро за нашите земјоделци. Заради тоа, веднаш ќе ги обновам царините на челик и алуминиум кои во САД пристигаат од тие земји, навел Трамп во поранака објавена на Твитер.

Американскиот претседател исто така од министерството за финансии на САД побарал да спречат овие две земји да имаат економска корист од девалвацијата на својата валута.

притисни ентер