Камион се преврте во силното невреме во БиХ

Силно невреме денеска зафатија Босна и Херцеговина со дожд и ветришта со брзина од над 100 км/час.

Југозападниот дел од БиХ денеска беше зафатен од силно неврфеме со дождови и ветришта , поради што на патот во близина на местото Купрес се преврте камион. Поради тоа со часови патот меѓу Купрес и местото Шујица беше блокиран.

Ветрот корнеше дрвја и уриваше покриви , а граѓаните јавиле дека има голем број оштетени автомобили.

Македонија гласа на десеттите парламентарни избори

Изборен ден во Македонија. Над еден милион и осумстотини илјади граѓани имаат право на глас на десеттите парламентарни избори.

Граѓаните на Македонија можат да гласаат за кандидатските листи на 15 коалиции и партии.

Гласањето почна во седум часот, а ќе трае ’ до 21 часот. Канал 5 утринава ги посети избирачките места на неколку локации.

Во Центар е Игор Манасиевски, а во Чаир Сунаи Сабриоски.

Прво се вклучуваме во центар Игор како тече изборниот процес ?

Во видеото погледнете го целиот извештај.

Отворени гласачките места во Куманово, Липково и Старо Нагоричане

Почна гласањето во Куманово, Липково и Старо Нагоричане, информираа денеска од општинските изборни комисии.

Право на глас во Куманово имаат 92.167 гласачи, информираше денеска претседателот на ОИК Куманово, Драган Јовановски. 167-те избирачки одбори се подготвени за спроведување на изборите.

Претседателот на ОИК Липково, Лирим Јашари информира дека во општината право на глас имаат 25.632 гласачи кои ќе гласаат на 36 избирачки места.

Од ОИК Старо Нагоричане право на глас имаат 3.322 лица кои гласаат на 36 избирачки места, а процесот ќе го спроведуваат 38 избирачки одбори.

Дежурни поликлиники: Јане Сандански, Чаир, Ченто, Шуто Оризари, Ѓорче Петров, Драчево и Бит пазар

Како што соопшти министерството за здравство, службата за итна медицинска помош со домашно лекување ќе се грижи за здравствената состојба на граѓаните во текот на 24 часа, а со вообичаено работно време ќе функционира и единицата за домашна посета.

Денеска дежурните ординации ќе работат во скопските поликлиники согласно вообичаениот распоред за работа за недела и за празници, ќе функционираат ординации за здравствена заштита во трета смена, во поликлиниките Јане Сандански, Чаир, Ченто, Шуто Оризари, Ѓорче Петров, Драчево и Бит пазар, информираат од Здравствен дом-Скопје.

Како што соопшти министерството за здравство, службата за итна медицинска помош со домашно лекување ќе се грижи за здравствената состојба на граѓаните во текот на 24 часа, а со вообичаено работно време ќе функционира и единицата за домашна посета.

притисни ентер