Вози теренец на Тојота и со брзина од 100км/час , префрла во рикверц (ВИДЕО)

Познато е дека автомобилот може трајно да се оштети , доколку се префрли во рикверц додека возилото се движи напред.

За да ја испробаат магијата на автоматскиот менувач, Русите каналот Garage54 мораа да излезат надвор од границите на домашната автомобилска индустрија. Наместо нивната омилена Лада, тие за тестирање ја избраа популарната Toyota SUV, десетгодишната RAVА4.

Втората генерација на популарниот модел на Тојота се однесуваше доста убедливо сè додека менувачот беше заштитен од армија сензори. Системот го препознава лостот како грешка и не дозволи таков пренос на менувачот. Меѓутоа, кога сензорите се  исклучија, работите станаа многу поинтересни, но исто така и поопасни.

притисни ентер