Три сестри од Цетиње во рок од два часа родиja четири бебиња

Сестрите Оливера, Јасна и Јелена од Цетиње, Црна Гора, денеска во рок од два часа родија четири бебиња.

Прва во родилната сала влегла во 9 часот наутро, Оливера, која ја родила Стефана, по што нејзината сестра близначка Јасна ги роди близнаците Урош и Ања, а во 11 часот „серијалот“ го затвори Јелена, која ја донесе на свет Дарија.

Гинеколошкиот тим го предводел д-р Предраг Јововиќ, а со него во болницата во Цетиње биле уште двајца гинеколози, анестезиолог и педијатар, за сите три породувања.

„Раѓањата поминаа добро. Мајките и нивните деца се добри“, изјави д-р Јововиќ.

Откако успешно ја заврши работата, директорот на болницата ,,Данило Први”, д-р Соња Радојичиќ, објави дека нејзиниот гинеколошки и акушерски оддел докажа дека тимската работа и организација може да бидат на услуга на граѓаните на Цетиње и Црна Гора.

Според медиумите, најсреќна денес е Мара Мугоња, мајката на три родилки, која доби четири внучиња во еден ден.

притисни ентер