АРМ влезе во „Охис“: Технички дефект и непријатна миризба во околината

Технички дефект при постапката за чистењето на резорвар полн со хемикалии предизвика многу проблеми на жителитево  околината на фабриката Охис.

Многу граѓани се јавија во нашата редакција да се пожалат за непријатна миризба и печење во очите и грлото. Засега никој не кажува дали ова испарување од некогашниот хемиски гигант е опасен за здравјето на граѓаните..

Јана Јосифовска е во Охис , каде според последните  инфомрации , припадници на АРМ вечерва влегле во кругот на фабриката.

притисни ентер