Видео: Ледени топки на плажа во Финска!!

Снимен редок феномен. Илјадници ледени топки покриле една плажа во Финска, видеото го направил аматерот фотограф Ристо Матила.

Матила наишол на „ледените јајца“ на островот Хајлуото во Ботнискиот залив меѓу Финска  и Шведска.

Експрети велат дека овој феномен е предизвикан од реткиот процес во кој ветерот и водата тркалаат парчиња од лед.

притисни ентер