Продолжува палењето на контејнери во Скопје

Десетина контејнери запалени за само три дена. Сликата на изгорени нови но и стари контејнери се почеста во главниот град. 

На улицата Орце Николов во близина на Генералштабот синоќа бил запален еден од овопоставените контејнери. Во Чаир, пак, бил запален стар метален контејнер на булеварот Христијан Тодоровски – Карпош.

Од Град Скопје велат дека се нанесува голема финансиска штета, па апелираат – граѓаните да го пријават секој чин на вандализам.

И пред два дена во една ноќ беа запалени осум контејнери во населбите Ѓорче Петров и Ново Лисиче. Освен материјалната штета,  беа оштетени и две возила кои биле паркирани во близина на опожарените садови за отпад. Претходно, во населбата Радишани изгореа три контејнери и еден специјален контејнер-ѕвоно, наменет за селекција на стакло, како и еден нов контејнер на улицата Франклин Рузвелт. И од ЈП Комунална хигиена велат дека сите случаи ги пријавиле во полиција.

Досега ниту еден чин на вандализам не е санкциониран, но од МВР велат дека се работи на расчистување на случаите.

притисни ентер