Електричниот Јагуар покажа дека има слабости (ВИДЕО)

Возилата на електричен погон  имаат распоред на најголем дел од тежината во подвозјето и со тоа да имаат подобар центар на гравитациска положба од класично управуваните автомобили.

Сепак , шпанскиот портал km77 го зема Јагуар I-Пејс, светски автомобил на годината, на добро познатиот тест за избегнување на конуси. Тестот не помина добро, не заради самата архитектура на возилото, туку заради електрониката, која во голема мерка ја наруши динамиката на возилото во маневар на ненадејна промена на правецот.

Бидејќи дошло до ненадејно блокирање на предното тркало од страната на возачот и автомобилот се лизнал неколку метри, јасно е дека кросоверот паднал на тестот.

притисни ентер