Џип го претстави воениот Гладијатор XMT

Џип е најпрво роден како воено возило, за подоцна по Втората светска војна неговата употреба да се прошири и на цивилниот сектор.

Прототипот „Гладијатор XMT “ модификуван од компанијата „AM General“  претставува повраток кон воените корени на овој бренд. Се работи за лесно тактичко возило засновано на цивилниот Џип Гладијатор.

Новиот воен Џип е опремен со зацврстени браници, заштитни додатоци на предниот и бочните делови од возилото.

Ова возило претставува прототип а продукциска верзија е планирана за 2020-та година.

За овој модел ќе бидат понудени 3.6 литарски бензински мотор со 290 коњски сили и 3.0 еко дизел мотор со 264 коњски сили.

притисни ентер