Црна Гора и упати протестна нота на Албанија поради угинати кокошки

Владата на Црна Гора и упати протестна нота на Албанија поради загадување на пограничниот дел на реката Бојана.

Црногорската влада упати протестна нота до Албанија поради најновите еколошки инциденти во пограниќниот дел на реката Бојана, каде се појавија угинати кокошки .

Според Министерството за одржлив развој и туризам, нотата била упатена преку Министерството за надворешни работи, на иницијатива на потпретседателот за економска политика и финансиски систем, Милутин Симовиќ и министерот за одржлив развој и туризам, Павел Радуловиќ, пренесува РТЦГ.

притисни ентер