Прилеп започна со одбележување на 78 годишнината од кревање на востание

Прилеп градот херој и првоборец започна со одбележување на 78 годишнината од востанието на македонскиот народ.

Во рамките на заедничкото одбележување со Куманово синоќа во Домот на културата Марко Цепенков беше отворена меѓународна  ликовна изложба,,Куманово 2018“.

Манифестациите продолжуваат и денеска.

притисни ентер