Јавна трибина „Борба против дезинформациите"

Јавна интерактивна трибина на тема „Борба против дезинформациите" ќе се одржи денеска во Битола.

Јавна интерактивна трибина на тема „Борба против дезинформациите" ќе се одржи денеска во Битола во организација на Здружението за меѓународна младинска соработка „Интерактив" во соработка со НУУБ „Св. Климент Охридски" од Битола.

На настанот, како што најавија од „Интерактив", ќе учествуваат Жанета Здравковска, новинар и регионален координатор на ЗНМ, Стево Башуровски, главен и одговорен уредник на ТЕРА телевизија, Божидар Миленковски, професор на ФИКТ и Фатма Бајрам Аземовска од НУУБ „Св. Климент Охридски" -Битола.

Модератор ќе биде Мартин Николовски, студент на насока новинарство на Факултетот за комуникации при Хаџи Бајрам Вели Универзитетот од Анкара, Турција.

Настанот ќе се одржи во просториите на НУУБ „Св. Климент Охридски" во Битола. /МИА

притисни ентер