Обвинителите од СЈО се враќаат во матичните обвинителства

Советот на јавни обвинители денеска го констатира прекинувањето на мандатот на обвинителите од Специјалното јавно обвинителство, откако во саботата беше разрешена нивната шефица Катица Јанева.

Тие се враќаат во матичните обвинителства, но не се исклучува можноста набрзо да бидат префрлени во обвинителството за организиран криминал. Пред СЈО е Михаела Димовска.

Подетално во видеото.

притисни ентер