Поп од авион го попрскал градот за да го спаси од пијанство и блуд (ВИДЕО)

Православен свештеник од руската област Твер направи невообичаен потег за да ги спаси жителите на градот од пијанство и блуд.

Отецот Александар Горјачев и уште двајца свештеници од Руската правосклавна црква се качија во авион со 70 литри осветена вода . Од светиот сад , свештеникот го полил градот со вода за да ја спаси заедницата од гревовите , како зависност од аклкохол и дрога и блуд.

Со нив во малиот авион биле и брачна двојка , кија тврди дека сопругот се излекувал од алкохолизам токму со помош на светата вода. Не е јасно само зошто требало да се истурат токму 70 литри вода врз градот.

„Секоја болест доаѓа од вирус, а вирусот е демон. Затоа, секоја болест е пред се и духовна болест“, рече отец Горјачев за Твер новости.

"Дали е шега? Дали се обидуваме да им помогнеме на луѓето за да се ослободат од болестите? Ние промовираме забрана за алкохол, лекови и блуд - дали е тоа смешно?" , одговори Горјачов на прашањето дали луѓето сериозно ќе го прифатат благословот од воздух. „Направете ги да се смеат и ние ја завршивме нашата работа“.

притисни ентер