Маж оди 700 километри наназад за да ги спаси шумите (ВИДЕО)

Индонежанецот Меди Бастони реши да оди 700 километри наназад за да привлече внимание и да укаже на уништувањето на шумите на островот Јава.

Овој предизвик , Бастони го почна на 18. јули и планира да го заврши во главниот град Џакарта.

Тој  утре треба да го заврши своето патување и планира да се сретне со претседателот на Индонезија, Јоко Видодо и да го замоли да засади нови дрвја на Јава.

Бастони (43) и минатата година одеше наназад во борба против уништувањето на шумите.

притисни ентер