Хартер: Додека се тресеше, Mеркел изговараше „ќе успеам, ќе успеам“

Германската канцеларка Меркел за време на нападот со неконтролирано тресење, повторува „ќе успеам, ќе успеам“ вели експертот за читање од усни Џудит Хартер.

Според него,Меркел ги повторувала овие зборови, а фразата потестувала на изјавата на Меркел во 2015 кога беше мигрантската криза, а Mеркел изјави „Ќе успееме да се избориме со тоа.

Меркел трет пат во средата имаше напад, а во овој случај за време на пречекот на претседателот на Финска.

За да спречи нова непријатност, таа вчера седеше на свечената серемониј со премиерката на Данска.

притисни ентер