Почна самитот на ЕУ - се очекува потврда на заклучок за Македонија

Без поголеми очекувања дека може да дојде до пресврт и промена на заклучоците што пред два дена ги усвоија министрите за надворешни работи, лидерите на Европската унија го почнаа дводневниот самит во Брисел.

Темата на проширувањето, според очекувањата, не е високо на денешната агенда на Европскиот совет. Александар Видиновски е во Брисел.

Со оглед дека низа други прашања се во фокусот на лидерите, ќе има ли простор за дискусија за Македонија на Самитот.

Целиот извештај погледнете го во видеото.

притисни ентер